Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Overasselt

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Overasselt maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u weer zelf en comfortabel naar boven en naar beneden. Op deze website leest u bruikbare gegevens wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de onkosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Ook kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Heumen.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een veilige en plezierige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De kosten schommelen tussen €2450 oplopend tot 8900, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Heumen | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6611
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftStannah Sadler

Kosten traplift Overasselt juli 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Uiteraard geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.350 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een meedraaiende stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Overasselt. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.750€1.800 – €2.1504 uur
1 bocht€4.800 – €9.000€2.850 – €5.9004,5 uur
2 bochten€5.700 – €11.100€4.200 – €7.000Hele dag
Spiltrap€8.350 – €12.000€5.000 – €10.5001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Overasselt.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Overasselt kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u tot wel 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat fabrikanten kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-overasselt-6611

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Bijna alle merken beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Overasselt voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap start bij €2.350 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 inclusief montage. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem opgewassen tegenextreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heumen via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Heumen. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn comfortabel thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Heumen (https://www.heumen.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn bieden ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een lift laten plaatsen die rijmt met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer weten of snel een aanvraag indienen? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkplein 6
 • 6581 AC, Heumen
 • Website: www.heumen.nl
 • E-mailadres: heumen@heumen.nl
 • Telefoonnummer: 14024

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Overasselt zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere liften laten zien en geeft aan welk merk/model in lijn is met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de winkeliers verkopen diverse merken. In de volgende tabel treft u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Overasselt.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Overasselt.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere goede merken met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten focussen zich op een snelle levering en uitstekende service. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan meerdere professionele fabrikanten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Heymer, Minivator, Strobbe, Extrema. Gerenommeerde dealers van merken als deze zijn Vegro, PractiComfort, Smienk, RecentLift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een fijne huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Overasselt binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als Minivator en RecentLift bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Overasselt is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Overasselt hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Doorgaans wisselt dat tussen de 130 KG – 160 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie