Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ottersum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Ottersum biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u risicoloos en comfortabel van uw hele huis genieten. Op de traplift-vergelijker bekijkt u praktische specificaties wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, hoe de producten werken, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Tevens kunt u zonder kosten een brochure of een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Gennep.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een beschermde en plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2300 tot zo’n €10100, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteGennep | Merken en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6595
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Two

Kosten traplift Ottersum juni 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs hangt af van 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Ook komen er additionele kosten bij voor upgrades als een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.600.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.100 inclusief installatie.
 • Extra opties als een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Ottersum. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.750€1.850 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€4.600 – €8.900€3.400 – €6.5004,5 uur
2 bochten€5.600 – €11.200€4.250 – €7.2006 uur
Wenteltrap€7.700 – €13.900€4.700 – €10.8001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ottersum.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Ottersum is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-ottersum-6595

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Veel modellen beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Ottersum voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.000 inclusief montage. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €10.000. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een opklapbare rail.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gennep via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Gennep. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Gennep (https://www.gennep.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist beslist of de traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een lift kopen die voldoet aan uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Ellen Hoffmannplein 1
 • 6591 CP, Gennep
 • Website: www.gennep.nl
 • E-mail: zorgloket@gennep.nl
 • Telefoonnummer: 0485494141

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Ottersum bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u een aantal stoelliften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past aansluit op uw woning en budget. Veel dealers hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Ottersum.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Ottersum.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn vijf goede traplift fabrikanten met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten staan voor een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal geschikte producenten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Minivator, Platinum, Heymer, Triwa. Erkende adviseurs van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, TipTop, Smienk, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een prettige huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Ottersum binnen een paar weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Otolift of Smienk verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Platinum Curve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Ottersum is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Ottersum verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 105 KG tot 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie