Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gennep

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Gennep kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u zonder risico en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Aan de hand van deze website bieden wij bruikbare beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kan men kosteloos op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Gennep.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1800 tot maar liefst €10000, inclusief montage.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteGennep | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6591
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Gennep mei 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Tevens komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 incl. montage.
 • Extra opties als een automatische draaifunctie van de stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van de richtprijs van het installeren van een traplift in Gennep. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.850€1.800 – €2.3004 uur
1 bocht€4.650 – €8.300€2.800 – €5.100halve dag
Meerdere bochten€5.950 – €11.500€3.750 – €7.5006 uur
Draaiende trap€8.450 – €14.500€5.350 – €9.2006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Gennep.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Gennep kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u zo 55% op de nieuwprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Meer en meer verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-gennep-6591

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Gennep voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Verder verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 incl. plaatsing. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gennep met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Gennep. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang veilig en prettig in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Gennep (https://www.gennep.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist bekijkt of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn bieden ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U gaat dan een model laten monteren die voldoet aan uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of snel een aanvraag indienen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Ellen Hoffmannplein 1
 • 6591 CP, Gennep
 • Website: www.gennep.nl
 • E-mailadres: zorgloket@gennep.nl
 • Telefoonnummer: 0485494141

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Gennep onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u passende liften demonstreren en informeert u over welke uitvoering matcht met uw trap, situatie en budget. Veel verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder bieden wij merken en winkels die ook werkzaam zijn in Gennep.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Gennep.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse erkende fabrikanten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers beloven een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende grote traplift bouwers Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder worden er ook producten verkocht van Heymer, Platinum, Triwa, Strobbe, Minivator. Gerenommeerde verkopers van bovengenoemde merken zijn Vegro, RecentLift, TipTop, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een goede huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal de montage van een traplift in Gennep binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals ThyssenKrupp & Strobbe verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Starla.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Gennep is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Gennep verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken ligt dat tussen de 110 KG & 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie