Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nijmegen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Nijmegen maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u weer zelf en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen. Aan de hand van deze website treft u uitgebreide specificaties inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de onkosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Nijmegen.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2600 tot wel €8400, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteNijmegen | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteNijmegen
Postcode6532
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Nijmegen mei 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs komt tot stand middels 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Daarnaast zijn er extra kosten voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.300 of meer.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Nijmegen. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.800 – €2.200Dagdeel
1 bocht€5.150 – €8.800€3.300 – €5.8001/2 dag
Twee bochten€6.150 – €11.100€4.200 – €7.400Eén dag
Spiltrap€8.000 – €13.400€4.750 – €10.9006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nijmegen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nijmegen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u zo 40% – 45% op de aanschafwaarde. Tevens is dat een duurzame investering. Steeds meer merken hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-nijmegen-6532

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel soorten hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Nijmegen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.200 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.850 incl. montage.De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nijmegen met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Nijmegen. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en comfortabel thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Nijmegen (https://www.nijmegen.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een type kopen dat past bij uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Mariënburg 30
 • 6511 PS, Nijmegen
 • Website: www.nijmegen.nl
 • E-mail: vraag@sociaal-wijkteam.nl
 • Telefoonnummer: 0880011300

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Nijmegen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende systemen demonstreren en vertelt welke uitvoering in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht vergelijkt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Nijmegen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Nijmegen.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal professionele ontwikkelaars operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten focussen zich op een korte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan 5 erkende merken De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Heymer, Triwa, Extrema, Minivator. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Nijmegen in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Minivator + TipTop hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 75.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Nijmegen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Nijmegen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Meestal schommelt dat tussen de 100 KG & 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie