Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Brunssum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Brunssum maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zorgeloos en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via de TrapliftExpert leest u uitgebreide adviezen met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over soorten liften, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Tevens kunt u gratis op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Brunssum.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De kosten schommelen tussen €2200 & €9000, incl. installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBrunssum | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteBrunssum
Postcode6443
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Brunssum april 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs komt tot stand middels twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.150.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.050 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een luxere stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder vindt u de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Brunssum. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.850€1.650 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.400 – €8.200€3.500 – €5.3001/2 dag
2 bochten€6.550 – €11.100€4.400 – €7.8001 dag
Draaiende trap€8.350 – €13.600€5.300 – €10.1006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Brunssum.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Brunssum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u maar zo 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Tevens is recycling goed voor het milieu. Meer en meer merken hebben op dit moment diverse 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-brunssum-6443

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Brunssum voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Ook kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 incl. plaatsing. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.500. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en aanvullende opties als een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Deze liften kosten al snel €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Brunssum met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Brunssum. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Brunssum (https://www.brunssum.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan veel hoogteverschil of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Hierna verstrekken ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een model uitzoeken die aansluit op uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Lindeplein 1
 • 6444 AT, Brunssum
 • Website: www.brunssum.nl
 • E-mailadres: gemeente@brunssum.nl
 • Telefoonnummer: 0455278567

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Brunssum zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een productspecialist kan u verschillende systemen demonstreren en informeert u over welke uitvoering in lijn is met uw woning en budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Brunssum.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Brunssum.

Populaire merken
In uw regio zijn diverse populaire producenten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten focussen zich op een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In deze tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan diverse erkende traplift fabrikanten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Triwa, Minivator, Extrema, Platinum. Erkende (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn Smienk, Vegro, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Brunssum al binnen 2 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Handicare & Heymer verkopen een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1100.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Brunssum is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Brunssum werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard valt dit binnen een marge van 135 KG tot 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie