Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Landgraaf

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Landgraaf vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zelfstandig en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op Trapliftexpert.nl vindt u nuttige specificaties omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, hoe de bediening werkt, de kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Landgraaf.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder risico en op een aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De totale kosten liggen tussen de €1900 oplopend tot 8000, inclusief montage.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteLandgraaf | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteLandgraaf
Postcode6372
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Landgraaf mei 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.350 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Landgraaf. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.250€1.700 – €2.2004 uur
1 bocht€5.450 – €8.800€2.500 – €6.3001/2 dag
Twee bochten€6.200 – €11.500€4.050 – €7.1006,5 uur
Wenteltrap€7.750 – €14.100€5.500 – €9.7006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Landgraaf.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Landgraaf kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u gemakkelijk 60% op de aankoopprijs. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Veel showrooms kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-landgraaf-6372

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Landgraaf voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.800 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.900 incl. plaatsing. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Landgraaf door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Landgraaf. Mensen met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Landgraaf (https://www.landgraaf.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent verkent of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens krijgt u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een systeem laten plaatsen die in lijn is met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of gelijk hulp aanvragen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 6371 LA, Landgraaf
 • Website: www.landgraaf.nl
 • E-mail: gemeente@landgraaf.nl
 • Telefoonnummer: 0455695222

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Landgraaf onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of meerdere trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u een aantal liften laten zien en informeert u over welk soort lift in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u leveranciers en merken die ook liften monteren in Landgraaf.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Landgraaf.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele betrouwbare producenten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers bieden een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftInnovatief en compact design
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit enkele geschikte traplift fabrikanten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Triwa, Extrema, Platinum, Strobbe. Erkende verkopers van de genoemde merken zijn Vegro, Smienk, TipTop, PractiComfort, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de montage van een traplift in Landgraaf binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als ThyssenKrupp of Heymer hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Landgraaf is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Landgraaf communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel wisselt dat tussen de 115 KG & 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie