Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Valkenburg aan de Geul

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Valkenburg aan de Geul maak langer thuiswonen mogelijk! Veel senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u weer zelf en probleemloos blijven genieten van uw woning. Hieronder kunt u aan de slag met uitgebreide adviezen ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Daarbovenop kan men kosteloos een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Valkenburg aan de Geul.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2450 oplopend tot 9000, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Valkenburg aan de Geul | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6342
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Valkenburg aan de Geul mei 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs hangt af van 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.300.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Valkenburg aan de Geul. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.550 – €2.2004 uur
Eén bocht€5.050 – €8.700€2.650 – €6.100halve dag
2 bochten€6.250 – €10.500€4.000 – €7.6006 uur
Draaiende trap€8.050 – €12.400€4.600 – €10.100Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Valkenburg aan de Geul.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Valkenburg aan de Geul is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden goed getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u gemakkelijk 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Veel aanbieders kunnen u ook helpen aan 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-valkenburg-aan-de-geul-6342

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Valkenburg aan de Geul voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Voorts kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.800 incl. montage.Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en aanvullende opties als een vijfpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Valkenburg aan de Geul via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Valkenburg aan de Geul. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang comfortabel zelfstandig te blijven. Via de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Valkenburg aan de Geul (https://www.valkenburg.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model uitzoeken die matcht met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Geneindestraat 1
 • 6301 HC, Valkenburg aan de Geul
 • Website: www.valkenburg.nl
 • E-mail: wmoloket@valkenburg.nl
 • Telefoonnummer: 0436099214

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Valkenburg aan de Geul onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire systemen tonen en informeert welk systeem past bij de situatie en het budget. Veel van de winkels bieden meerdere merken aan. In deze tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook leveren in Valkenburg aan de Geul.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Valkenburg aan de Geul.

Populaire merken
In uw regio zijn 5 geschikte traplift bouwers operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars staan bekend om een korte levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren vijf grote traplift bouwers Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Platinum, Heymer, Extrema, Strobbe. Populaire dealers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, Vegro, 123traplift, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist kan u helpen met het kopen van de beste huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Valkenburg aan de Geul in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig gecheckt zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Acorn & TipTop bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Stannah Starla.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Valkenburg aan de Geul is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Valkenburg aan de Geul benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG tot 150 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie