Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eijsden-Margraten

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Eijsden-Margraten maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u veilig en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Via Trapliftexpert.nl leest u nuttige adviezen omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Eijsden-Margraten.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een veilige en comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1650 en €8700, inclusief installatie.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Eijsden-Margraten | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6252
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 60

Kosten traplift Eijsden-Margraten april 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt bepaald door 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.350.
 • Extra upgrades zoals een luxe stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte voorzien we u van de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Eijsden-Margraten. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.400€1.800 – €2.150Dagdeel
1 bocht€4.950 – €9.100€3.150 – €5.200halve dag
Twee bochten€6.450 – €10.000€3.550 – €7.5001 dag
Wenteltrap€8.200 – €13.700€5.350 – €10.2006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Eijsden-Margraten.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Eijsden-Margraten is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u maar zo 60% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat leveranciers kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-eijsden-margraten-6252

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle producten beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Eijsden-Margraten voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Bovendien verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.650 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.050 incl. montage.Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een opklapbare rail.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Eijsden-Margraten binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Eijsden-Margraten. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Eijsden-Margraten (https://www.eijsden-margraten.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een model kiezen die matcht met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Breusterstraat 27
 • 6245 EH, Eijsden-Margraten
 • Website: www.eijsden-margraten.nl
 • E-mail: info@eijsden-margraten.nl
 • Telefoonnummer: 0434588488

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Eijsden-Margraten onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften uitproberen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een getrainde specialist kan u passende systemen demonstreren en vertelt welke uitvoering in lijn is met de situatie en het budget. Veel aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Eijsden-Margraten.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Eijsden-Margraten.

Bekende merken
In ons land zijn vijf erkende ontwikkelaars aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers focussen zich op een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn 5 geschikte fabrikanten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Triwa, Platinum, Minivator, Heymer. Populaire montagepartners van deze modellen zijn RecentLift, Vegro, Smienk, TipTop, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Eijsden-Margraten al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Handicare of PractiComfort verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1100.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Eijsden-Margraten is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Eijsden-Margraten werkt met een maximale draagkracht in KG. Doorgaans ligt dat tussen de 120 KG en 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de opties bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals warmte of neerslag.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie