Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stein

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Stein maakt het mogelijk! Steeds meer senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u zelfstandig en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina treft u belangrijke details wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Stein.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Risicoloos en op een plezierige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1850 tot zo’n €9800, incl. installatie.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteStein | Fabrikanten en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteStein
Postcode6171
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1100

Kosten traplift Stein juli 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt bepaald door 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.550.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.050 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte vindt u de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Stein. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.850€1.650 – €2.100halve dag
1 bocht€4.700 – €9.200€3.150 – €6.6004,5 uur
Meerdere bochten€6.150 – €11.300€3.900 – €7.6006,5 uur
Wenteltrap€8.000 – €12.600€4.550 – €9.800Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Stein.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Stein kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u maar zo 55% op de nieuwprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. De meeste leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-stein-6171

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Stein voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.100 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.050 inclusief montage. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stein via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Stein. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent comfortabel in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Stein (https://www.gemeentestein.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent verkent of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een type selecteren die in lijn is met uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadhouderslaan 200
 • 6171 KP, Stein
 • Website: www.gemeentestein.nl
 • E-mailadres: miadenktmee@gemeentestein.nl
 • Telefoonnummer: 0464334848

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Stein zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte opties demonstreren en geeft aan welk soort lift past bij uw situatie. Het gros van de winkeliers hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Stein.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Stein.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf professionele traplift bouwers met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken waarborgen een snelle levering en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit vijf betrouwbare leveranciers Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Heymer, Extrema, Strobbe, Platinum. Gerenommeerde installateurs van eerdergenoemde merken zijn Smienk, Vegro, 123traplift, TipTop, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het vinden van een passende huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de montage van een traplift in Stein al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Platinum & 123 traplift hanteren een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant comfort.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Stein is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Stein communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard wisselt dat tussen de 135 KG en 165 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze gevallen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie