Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leudal

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Leudal maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u op een veilige manier en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze site bieden wij handige adviezen aangaande trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de kosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Leudal.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De kosten liggen tussen de €2550 en €9500, incl. plaatsing.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Leudal | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6089
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 950

Kosten traplift Leudal mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs komt tot stand middels twee aspecten: het type trap en eventuele extra’s. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien zijn er extra kosten voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.100.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder treft u de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Leudal. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.250€1.550 – €2.2004 uur
1 bocht€5.400 – €9.300€3.150 – €5.400Dagdeel
2 bochten€6.550 – €11.400€4.200 – €7.3006 uur
Spiltrap€8.500 – €12.700€5.250 – €9.7006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Leudal.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Leudal is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 45% op de nieuwprijs. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-leudal-6089

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste modellen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Leudal voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien verkoopt men buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 inclusief installatie. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs hangt af van de grootte van de trap en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leudal met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Leudal. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Leudal (https://www.leudal.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een traplift uitkiezen die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Leudalplein 1
 • 6093 HE, Leudal
 • Website: www.leudal.nl
 • E-mailadres: info@leudal.nl
 • Telefoonnummer: 0475859113

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Leudal zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften uitproberen? Handig is dan een dealer of leverancier in de omgeving. Een getrainde specialist kan u meerdere opties laten zien en adviseert u over welk type lift past matcht met uw trap, situatie en budget. De meeste winkels hanteren verschillende merken en modellen. In het schema hieronder vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Leudal.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Leudal.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende betrouwbare leveranciers met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers hanteren een snelle levering en een goede service. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit enkele betrouwbare producenten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Minivator, Platinum, Triwa, Heymer. Erkende montagepartners van merken als deze zijn RecentLift, Smienk, Vegro, 123traplift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het kopen van een geschikte huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Leudal binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Platinum + RecentLift bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 10.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Leudal is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Leudal werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak valt dit binnen een marge van 120 KG en 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie