Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hunsel

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Hunsel kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Onderstaand bekijkt u waardevolle adviezen ten aanzien van trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de tarieven, de WMO regelingen en veiligheid. Daarnaast kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Leudal.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1950 en €8600, inclusief plaatsing.
 • Soms wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteLeudal | Merken en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6013
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 55

Kosten traplift Hunsel juni 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De totaalprijs komt tot stand middels twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.700 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Hunsel. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.250€1.800 – €2.350halve dag
Eén bocht€4.700 – €9.100€3.500 – €5.6001/2 dag
Meerdere bochten€5.800 – €10.800€3.550 – €7.6001 dag
Draaiende trap€7.950 – €12.900€5.550 – €10.1006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hunsel.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Hunsel is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden goed getest en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u zo 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Het gros van de merken hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-hunsel-6013

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle systemen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Hunsel voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.100 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.250 inclusief installatie. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leudal d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Leudal. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Leudal (https://www.leudal.nl).
 2. De consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een systeem kiezen dat past bij uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Leudalplein 1
 • 6093 HE, Leudal
 • Website: www.leudal.nl
 • E-mail: info@leudal.nl
 • Telefoonnummer: 0475859113

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Hunsel onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer in de regio. Een professionele adviseur kan u een aantal uitvoeringen tonen en adviseert u over welk soort lift past bij uw wensen en budget. Veel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht vergelijkt u leveranciers en merken die ook leveren in Hunsel.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Hunsel.

Geschikte merken
In uw regio zijn vijf professionele producenten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers verzekeren een snelle levering en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftInnovatief en compact design
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn diverse goede producenten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Extrema, Strobbe, Triwa, Platinum. Populaire specialisten van deze merken zijn o.a. RecentLift, Vegro, TipTop, 123traplift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het aanschaffen van de beste huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Hunsel binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals ThyssenKrupp & PractiComfort verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Hunsel is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hunsel benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal fluctueert dat tussen de 100 KG – 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie