Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Maasbree

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Maasbree vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u veilig en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl vindt u bruikbare adviezen betreffende trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u online op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Peel en Maas.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2350 tot wel €9300, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Peel en Maas | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5993
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 60

Kosten traplift Maasbree juni 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.300 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Maasbree. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.600 – €2.2501/2 dag
1 bocht€5.000 – €8.100€2.800 – €5.2005 uur
Twee bochten€6.000 – €10.500€4.150 – €7.600Eén dag
Wenteltrap€8.200 – €13.300€4.500 – €10.4001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Maasbree.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Maasbree is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u zo 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. Het gros van de merken kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-maasbree-5993

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Maasbree voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.050 incl. plaatsing. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en aanvullende opties als een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Peel en Maas door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Peel en Maas. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Peel en Maas (https://www.peelenmaas.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent verkent of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem laten installeren die rijmt met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 1
 • 5981 CC, Peel en Maas
 • Website: www.peelenmaas.nl
 • E-mail: vraag@peelenmaas.nl
 • Telefoonnummer: 0773066666

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Maasbree zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u verschillende stoelliften tonen en vertelt welk systeem rijmt met uw situatie. Een groot deel van de winkels bieden meerdere merken aan. In deze tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Maasbree.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Maasbree.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn enkele goede traplift bouwers operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten garanderen een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt hier direct een traplift kopen. In de volgende tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit 5 bekende ontwikkelaars De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Heymer, Extrema, Minivator, Strobbe. Populaire verkopers van deze merken zijn o.a. PractiComfort, 123traplift, Smienk, Vegro, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist kan u helpen met het aanschaffen van de beste huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Maasbree binnen een paar weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Stannah of Smienk bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Maasbree is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Maasbree werkt met een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 115 KG – 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie