Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Baarlo

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Baarlo verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Onderstaand treft u handige adviezen t.a.v. trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Peel en Maas.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een betrouwbare en aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De prijzen schommelen tussen €2200 tot zo’n €9800, incl. installatie.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Peel en Maas | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5990
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Baarlo juni 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.200.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.150 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een parkeerbocht komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze aantrekkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Baarlo. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.600€1.600 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€4.850 – €9.600€2.900 – €5.6005 uur
Twee bochten€6.450 – €11.900€3.550 – €7.8001 dag
Spiltrap€7.600 – €13.900€4.800 – €10.700Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Baarlo.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Baarlo is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden grondig getest en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 40% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste merken kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-baarlo-5990

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Baarlo voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Voorts verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 incl. montage.De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is het systeem bestand tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Peel en Maas d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Peel en Maas. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Peel en Maas (https://www.peelenmaas.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert analyseert of de traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. opstapjes of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een model kopen dat past bij uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 1
 • 5981 CC, Peel en Maas
 • Website: www.peelenmaas.nl
 • E-mailadres: vraag@peelenmaas.nl
 • Telefoonnummer: 0773066666

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Baarlo zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning als er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u een aantal mogelijkheden laten zien en adviseert u over welk model in lijn is met uw budget en situatie. Het gros van de winkels hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder treft u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Baarlo.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Baarlo.

Erkende merken
In uw regio zijn vijf bekende producenten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten hanteren een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit enkele goede traplift bouwers Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Platinum, Strobbe, Minivator, Triwa. Bekende specialisten van dergelijke merken zijn PractiComfort, Vegro, RecentLift, TipTop, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist kan u helpen bij het aanschaffen van een prettige huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Baarlo in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Stannah & Heymer hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 10.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Baarlo is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Baarlo hanteert een maximale draagkracht in KG. Vaak fluctueert dat tussen de 100 KG – 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie