Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Peel en Maas

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Peel en Maas kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze website treft u bruikbare gegevens over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kunt u direct een brochure of een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Peel en Maas.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder risico en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De tarieven liggen tussen de €1850 tot zo’n €8200, incl. montage.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeentePeel en Maas | Merken en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5988
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Peel en Maas mei 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €6.950 incl. montage.
 • Extra’s zoals een parkeerbocht komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder vindt u indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Peel en Maas. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.800€1.750 – €2.2001/2 dag
1 bocht€5.050 – €8.800€2.850 – €6.5004,5 uur
Meerdere bochten€5.800 – €10.600€4.500 – €7.800Hele dag
Draaiende trap€7.750 – €12.800€5.400 – €9.500Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Peel en Maas.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Peel en Maas kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u al snel 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-peel-en-maas-5988

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Peel en Maas voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Ook bestaan er oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.500 incl. installatie. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een driepuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Peel en Maas binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Peel en Maas. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift de ideale optie is. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Peel en Maas (https://www.peelenmaas.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type uitkiezen dat past bij uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Meer informatie of direct hulp aanvragen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 1
 • 5981 CC, Peel en Maas
 • Website: www.peelenmaas.nl
 • E-mailadres: vraag@peelenmaas.nl
 • Telefoonnummer: 0773066666

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Peel en Maas onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u verschillende opties introduceren en informeert u over welk model aansluit op de situatie en het budget. Veel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Peel en Maas.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Peel en Maas.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal professionele merken met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten staan bekend om een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit enkele erkende producenten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Heymer, Triwa, Strobbe, Minivator. Grote (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn PractiComfort, Vegro, Smienk, TipTop, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist kan u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal de montage van een traplift in Peel en Maas al binnen 2 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Stannah of Smienk beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 950.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Peel en Maas is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Peel en Maas benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans ligt dat tussen de 135 KG en 160 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze type woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie