Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Meijel

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Meijel vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u zorgeloos en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op Trapliftexpert.nl vindt u praktische beschrijvingen t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Peel en Maas.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2350 oplopend tot 8400, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeentePeel en Maas | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5768
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 60

Kosten traplift Meijel juli 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Tevens zijn er extra kosten voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.500 of meer.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Meijel. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.400€1.550 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€4.800 – €8.200€2.900 – €6.4001/2 dag
Meerdere bochten€6.250 – €11.700€4.000 – €7.5001 dag
Spiltrap€8.400 – €12.000€5.250 – €9.100Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Meijel.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Meijel kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u gemakkelijk 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is recycling goed voor het milieu. Het gros van de leveranciers bieden een assortiment met 2de-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-meijel-5768

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel soorten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Meijel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.550 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 inclusief montage. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.250. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en aanvullende opties als een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Peel en Maas d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Peel en Maas. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Peel en Maas (https://www.peelenmaas.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een traplift aanschaffen die in lijn is met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 1
 • 5981 CC, Peel en Maas
 • Website: www.peelenmaas.nl
 • E-mailadres: vraag@peelenmaas.nl
 • Telefoonnummer: 0773066666

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Meijel lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire liften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift aansluit op uw woning en budget. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vindt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Meijel.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Meijel.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele geschikte traplift bouwers aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers staan in voor een snelle levering en een professionele storingsdienst. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan een aantal erkende traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Platinum, Triwa, Extrema, Minivator. Grote aanbieders van dergelijke merken zijn Vegro, Smienk, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitzoeken van een passende huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de montage van een traplift in Meijel al binnen 2 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Minivator en TipTop bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1000XXL.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Meijel is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Meijel hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel fluctueert dat tussen de 110 KG – 150 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie