Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Milheeze

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Milheeze maakt het mogelijk! Een groot aantal senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u weer zelf en zonder moeite naar boven en naar beneden. In het volgende overzicht bekijkt u belangrijke beschrijvingen t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, de unieke werking, de onkosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Gemert-Bakel.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Risicoloos en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2300 tot wel €8600, incl. plaatsing.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Gemert-Bakel | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5763
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 950+

Kosten traplift Milheeze april 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.100 of meer.
 • Extra upgrades zoals een vijfpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel bieden wij indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Milheeze. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.550€1.700 – €2.2504 uur
1 bocht€4.500 – €9.300€3.200 – €6.900halve dag
Twee bochten€5.650 – €11.700€4.200 – €7.800Hele dag
Draaiende trap€7.700 – €12.200€5.250 – €10.4006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Milheeze.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Milheeze is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u maar zo 30% – 50% op de aanschafwaarde. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-milheeze-5763

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel soorten hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Milheeze voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Voorts kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 incl. plaatsing. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gemert-Bakel door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Gemert-Bakel. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Gemert-Bakel (https://www.gemert-bakel.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak opstapjes of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een lift uitkiezen dat past bij uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer informatie of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Ridderplein 1
 • 5421 CV, Gemert-Bakel
 • Website: www.gemert-bakel.nl
 • E-mailadres: gemeente@gemert-bakel.nl
 • Telefoonnummer: 0492378500

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Milheeze onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u meerdere systemen laten zien en adviseert u over welk merk/model aansluit op uw budget en situatie. De meeste showrooms verkopen diverse merken. In de tabel hieronder bekijkt u aanbieders en merken die ook leveren in Milheeze.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Milheeze.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere professionele fabrikanten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars staan voor een snelle levering en uitstekende service. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren 5 grote merken De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Extrema, Heymer, Strobbe, Platinum. Gerenommeerde aanbieders van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, Vegro, TipTop, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een prettige huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de montage van een traplift in Milheeze in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Otolift en TipTop beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Milheeze is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Milheeze benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In de basis fluctueert dat tussen de 120 KG – 150 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie