Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Neerkant

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Neerkant kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zorgeloos en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl treft u praktische beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Deurne.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier de trap op en af.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2200 tot wel €8500, inclusief montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteDeurne | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5758
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Neerkant mei 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.300 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Neerkant. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.250€1.650 – €2.1001/2 dag
1 bocht€5.250 – €8.200€3.200 – €6.2005 uur
2 bochten€6.000 – €11.400€3.850 – €7.800Hele dag
Wenteltrap€8.500 – €12.200€5.100 – €10.1006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Neerkant.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Neerkant is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u zo 40% – 45% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Meer en meer aanbieders bieden een assortiment met tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-neerkant-5758

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste soorten beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Neerkant voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.100 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.000 incl. montage.Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.500. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een verlichte voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Deurne met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Deurne. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een veilige manier in uw huis te wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Deurne (https://www.deurne.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment bieden ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een traplift aanschaffen dat past bij uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of direct een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Markt 1
 • 5751 BE, Deurne
 • Website: www.deurne.nl
 • E-mail: info@deurne.nl
 • Telefoonnummer: 0493387711

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Neerkant vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en adviseert u over welk type lift past rijmt met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder staan winkels en producenten die ook liften monteren in Neerkant.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Neerkant.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere professionele fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars bieden een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn een aantal grote traplift fabrikanten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Minivator, Strobbe, Triwa, Extrema. Populaire adviseurs van dergelijke merken zijn PractiComfort, 123traplift, TipTop, Smienk, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist helpt u graag bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Neerkant al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Otolift of TipTop hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Platinum Horizon.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Neerkant is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Neerkant benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans schommelt dat tussen de 110 KG – 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie