Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mariahout

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Mariahout kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u zelfstandig en zonder moeite de trap op en af. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met belangrijke informatie m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Laarbeek.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2600 oplopend tot 9400, inclusief installatie.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Laarbeek | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5738
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Starla

Kosten traplift Mariahout juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.900 incl. montage.
 • Extra’s zoals een draaifunctie zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Mariahout. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.500€1.550 – €2.2504 uur
Eén bocht€5.250 – €8.600€3.300 – €6.500Dagdeel
2 bochten€5.550 – €11.700€3.850 – €7.7005,5 uur
Wenteltrap€7.800 – €14.400€5.200 – €10.1005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Mariahout.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Mariahout kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u eenvoudig 40% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is dat een duurzame investering. Flink wat verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-mariahout-5738

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste soorten beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Mariahout voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Tevens kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 inclusief plaatsing. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Dit model beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede firma die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Laarbeek met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Laarbeek. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Laarbeek (https://www.laarbeek.nl).
 2. De consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een traplift kopen die aansluit op uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of snel aanmelden voor de WMO? In de box hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koppelstraat 37
 • 5741 GA, Laarbeek
 • Website: www.laarbeek.nl
 • E-mail: wmo@laarbeek.nl
 • Telefoonnummer: 0492469700

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Mariahout vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal systemen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk model past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Mariahout.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Mariahout.

Geschikte merken
In uw regio zijn diverse bekende fabrikanten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken staan voor een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn 5 goede traplift bouwers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Strobbe, Heymer, Triwa, Extrema. Populaire montagepartners van merken als deze zijn PractiComfort, RecentLift, Vegro, TipTop, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur kan u helpen met het kopen van een geschikte huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Mariahout binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Acorn & Strobbe bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1000.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Mariahout is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Mariahout werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel wisselt dat tussen de 135 KG & 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie