Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Laarbeek

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Laarbeek vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u weer zelf en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Hieronder bekijkt u bruikbare specificaties m.b.t. trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de geschatte kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Daarnaast kan men kosteloos en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten in de regio Laarbeek.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1500 tot wel €8000, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteLaarbeek | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5738
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Laarbeek mei 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Bovendien geldt er een meerprijs voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €6.900.
 • Extra opties als een vijfpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Laarbeek. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.750 – €2.3003,5 uur
1 bocht€4.900 – €8.900€3.150 – €6.400halve dag
Meerdere bochten€6.150 – €10.200€3.600 – €7.0005,5 uur
Spiltrap€8.500 – €12.100€4.950 – €9.0006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Laarbeek.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Laarbeek is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden grondig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u zo 40% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Steeds meer merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-laarbeek-5738

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Laarbeek voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.650 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Laarbeek via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Laarbeek. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent maakt een goede analyse en beslist of een stoellift de ideale optie is. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Laarbeek (https://www.laarbeek.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat na of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een stoellift uitzoeken die matcht met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u hulp aanvragen? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koppelstraat 37
 • 5741 GA, Laarbeek
 • Website: www.laarbeek.nl
 • E-mail: wmo@laarbeek.nl
 • Telefoonnummer: 0492469700

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Laarbeek bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of winkel in de omgeving. Een professionele adviseur kan u verschillende opties demonstreren en informeert u over welk model rijmt met uw budget en situatie. De meeste dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht treft u merken en winkels die ook liften monteren in Laarbeek.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Laarbeek.

Populaire merken
In uw regio zijn een aantal goede producenten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers hanteren een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere goede ontwikkelaars De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Extrema, Minivator, Triwa, Platinum. Bekende montagepartners van deze merken zijn o.a. PractiComfort, 123traplift, Smienk, Vegro, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Laarbeek in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Triwa & RecentLift verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 950+.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Laarbeek is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Laarbeek hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis valt dit binnen een marge van 100 KG & 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie