Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Son en Breugel

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Son en Breugel kan u daarbij helpen! Veel senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u op een veilige manier en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via onze vergelijker leest u bruikbare details over trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, hoe het werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Daarnaast kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Son en Breugel.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2400 tot wel €8100, incl. plaatsing.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Son en Breugel | Merken en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSon en Breugel
Postcode5691
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 80

Kosten traplift Son en Breugel mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs wordt bepaald door twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €5.950.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.450 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel vindt u de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Son en Breugel. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.300€1.650 – €2.2501/2 dag
1 bocht€5.500 – €8.600€3.300 – €6.400halve dag
Twee bochten€6.500 – €10.400€4.350 – €7.1006 uur
Draaiende trap€7.700 – €13.000€5.400 – €9.7006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Son en Breugel.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Son en Breugel is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u maar zo 45% – 50% op de aanschafwaarde. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer leveranciers hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-son-en-breugel-5691

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Son en Breugel voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Ook kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.800 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.150 incl. plaatsing. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Son en Breugel met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Son en Breugel. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Son en Breugel (https://www.sonenbreugel.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens geven ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een model uitkiezen die in lijn is met uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of direct een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: 17 septemberplein 59c
 • 5691 DG, Son en Breugel
 • Website: www.sonenbreugel.nl
 • E-mail: woonzorgcentrale@son-breugel.nl
 • Telefoonnummer: 0499490517

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Son en Breugel zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of meerdere trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u verschillende stoelliften demonstreren en adviseert welk merk/model past bij uw trap, situatie en budget. Veel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder vindt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Son en Breugel.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Son en Breugel.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele geschikte leveranciers aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten staan bekend om een snelle levering en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn 5 geschikte fabrikanten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Heymer, Strobbe, Platinum, Minivator. Grote montagepartners van deze merken zijn o.a. 123traplift, TipTop, Vegro, PractiComfort, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de montage van een traplift in Son en Breugel binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Acorn & TipTop verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 950+.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Son en Breugel is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Son en Breugel verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard fluctueert dat tussen de 125 KG en 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie