Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Nuenen, Gerwen en Nederwetten verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u zonder risico en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Op deze webpagina treft u bruikbare specificaties t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, hoe het technisch werkt, de tarieven, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2150 tot maar liefst €8700, incl. montage.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift april 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten | Fabrikanten en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteNuenen, Gerwen en Nederwetten
Postcode5671
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Nuenen, Gerwen en Nederwetten april 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.450.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.500 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze gunstige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.550 – €2.200halve dag
Eén bocht€5.000 – €8.700€2.750 – €5.4001/2 dag
Meerdere bochten€5.750 – €11.700€3.950 – €7.3001 dag
Wenteltrap€8.500 – €12.600€4.500 – €10.0001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u zo 55% op de nieuwprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-nuenen-gerwen-en-nederwetten-5671

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste merken hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Nuenen, Gerwen en Nederwetten voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.750 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.250 incl. installatie. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten (https://www.nuenen.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien geven ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem uitkiezen die aansluit op uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel een WMO-melding doen? Onderstaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Berg 22c
 • 5671 CC, Nuenen, Gerwen en Nederwetten
 • Website: www.nuenen.nl
 • E-mailadres: gemeentehuis@nuenen.nl
 • Telefoonnummer: 0402831675

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Nuenen, Gerwen en Nederwetten bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u een aantal uitvoeringen demonstreren en geeft aan welk merk/model rijmt met uw trap, situatie en budget. Het gros van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst bieden wij aanbieders en merken die ook liften monteren in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal professionele traplift fabrikanten werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers werken met een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit vijf erkende merken We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Platinum, Extrema, Triwa, Strobbe. Grote installateurs van eerdergenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, PractiComfort, Vegro, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Nuenen, Gerwen en Nederwetten in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Otolift en PractiComfort verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 10.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Nuenen, Gerwen en Nederwetten is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Nuenen, Gerwen en Nederwetten benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard schommelt dat tussen de 130 KG en 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie