Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Waalre

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Waalre kan u daarbij helpen! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u zonder risico en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u waardevolle tips betreffende trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de geschatte kosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kunt u gratis en vrijblijvend een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Waalre.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2550 tot wel €8200, inclusief installatie.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWaalre | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalre
Postcode5582
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 2000

Kosten traplift Waalre juli 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De prijs is afhankelijk van 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.600 of meer.
 • Opties zoals een vijfpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Waalre. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.400€1.700 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€5.500 – €8.900€3.000 – €6.8004,5 uur
Meerdere bochten€6.400 – €11.600€4.400 – €7.500Hele dag
Draaiende trap€7.750 – €13.200€4.750 – €9.1001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Waalre.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Waalre is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u eenvoudig 55% op de aanschafwaarde. Ook helpt u verspilling tegengaan. Veel verkopers hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-waalre-5582

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke woning is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Waalre voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens zijn er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.250 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.800 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een noodbatterij.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waalre met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Waalre. Burgers met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren veilig en prettig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Waalre (https://www.waalre.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert bekijkt of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een systeem laten monteren dat past bij uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Meer informatie of nu direct een WMO-melding doen? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Laan van Diepenvoorde 32
 • 5582 LA, Waalre
 • Website: www.waalre.nl
 • E-mailadres: wmo@waalre.nl
 • Telefoonnummer: 0402282500

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Waalre bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een winkel/showroom in de omgeving. Een getrainde specialist kan u een aantal stoelliften introduceren en adviseert u over welk systeem aansluit op uw wensen, eisen en budget. Het gros van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel treft u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Waalre.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Waalre.

Goede merken
In ons land zijn verschillende betrouwbare traplift fabrikanten aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten werken met een snelle levering en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de tabel hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan meerdere erkende producenten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Strobbe, Platinum, Heymer, Minivator. Grote installateurs van dergelijke merken zijn PractiComfort, Vegro, TipTop, Smienk, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitzoeken van een passende huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Waalre binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Otolift + Heymer hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Waalre is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Waalre hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel valt dit binnen een marge van 125 KG en 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie