Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bladel

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Bladel maakt het mogelijk! Flink wat senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Op deze manier kan men zonder zorgen en zonder moeite naar boven en naar beneden. Op deze website leest u praktische details t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Bladel.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2300 en €10200, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Bladel | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5531
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Veel gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Bladel mei 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De kostprijs hangt af van 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.100 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze voordelige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij de begrote kosten van het monteren van een traplift in Bladel. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.950€1.650 – €2.1504 uur
Eén bocht€5.400 – €8.300€3.250 – €6.8004,5 uur
Twee bochten€6.150 – €11.300€4.350 – €8.000Eén dag
Draaiende trap€7.550 – €14.100€4.700 – €9.9006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bladel.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bladel kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u maar zo 30% – 50% op de aankoopprijs. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer aanbieders hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-bladel-5531

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. De meeste types beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Bladel voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.000 incl. montage.Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een driepuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bladel met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Bladel. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Bladel (https://www.bladel.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-13 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift selecteren die voldoet aan uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Markt 21
 • 5531 BC, Bladel
 • Website: www.bladel.nl
 • E-mailadres: info@bladel.nl
 • Telefoonnummer: 0497361636

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Bladel vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal liften demonstreren en informeert u over welk systeem voldoet aan uw woning en budget. Veel van de dealers hebben een divers aanbod. In de volgende tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook leveren in Bladel.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Bladel.

Geschikte merken
In ons land zijn verschillende bekende fabrikanten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken staan voor een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn 5 professionele traplift fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Triwa, Extrema, Strobbe, Heymer, Minivator. Populaire installateurs van dergelijke merken zijn TipTop, Vegro, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een passende huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Bladel in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als ThyssenKrupp & PractiComfort hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Solus.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Bladel is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Bladel benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 105 KG & 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie