Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Meierijstad

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Meierijstad vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Op deze webpagina treft u waardevolle beschrijvingen inzake trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de montagekosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Meierijstad.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €1950 tot wel €9700, inclusief plaatsing.
 • Soms krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMeierijstad | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5464
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Meierijstad april 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast zijn er extra kosten voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.700 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel vindt u de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Meierijstad. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.750 – €2.250Dagdeel
1 bocht€5.500 – €9.200€2.500 – €6.8004,5 uur
Twee bochten€5.950 – €10.200€3.950 – €7.000Hele dag
Wenteltrap€7.750 – €12.400€4.600 – €9.5005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Meierijstad.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Meierijstad kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 60% ten opzichte van een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-meierijstad-5464

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle producten hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Meierijstad voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Tevens onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.750 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 inclusief installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatische klaprail.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften kosten al gauw €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Meierijstad via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Meierijstad. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Meierijstad (https://www.meierijstad.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur verkent of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak opstapjes of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u details over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type uitkiezen dat past bij uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 5461 KN, Meierijstad
 • Website: www.meierijstad.nl
 • E-mailadres: info@meierijstad.nl
 • Telefoonnummer: 140413

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Meierijstad vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of diverse trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire modellen laten zien en adviseert u over welk merk/model in lijn is met de situatie en het budget. De meeste verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Meierijstad.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Meierijstad.

Erkende merken
In uw regio zijn vijf geschikte traplift bouwers aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten staan in voor een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden diverse grote traplift bouwers De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Triwa, Extrema, Strobbe, Heymer. Erkende montagepartners van deze modellen zijn 123traplift, RecentLift, Smienk, TipTop, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een goede huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal de montage van een traplift in Meierijstad al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden uitgebreid getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Platinum + Strobbe hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Air.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Meierijstad is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Meierijstad communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak valt dit binnen een marge van 120 KG tot 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie