Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Landerd

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Landerd verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina bieden wij praktische specificaties omtrent trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, technische details, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Landerd.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een veilige en plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2500 tot maar liefst €9300, incl. montage.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Landerd | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5410
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Landerd juli 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt bepaald door twee factoren: het type trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Ook zijn er extra kosten voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.700 incl. montage.
 • Extra opties als een voetenplank met LED verlichting zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel verschaffen we een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Landerd. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.300€1.850 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€5.350 – €8.600€2.650 – €5.500Dagdeel
Twee bochten€6.100 – €10.300€4.400 – €7.6005,5 uur
Draaiende trap€7.950 – €12.400€4.850 – €9.3006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Landerd.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Landerd is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden goed getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u gemakkelijk 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Flink wat leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-landerd-5410

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Landerd voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.200 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 inclusief plaatsing. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Landerd via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Landerd. Inwoners met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Landerd (https://www.landerd.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent analyseert of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een lift aanschaffen die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 39
 • 5411 EA, Landerd
 • Website: www.landerd.nl
 • E-mail: info@landerd.nl
 • Telefoonnummer: 0486458111

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Landerd lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de regio. Een getrainde specialist kan u passende stoelliften tonen en informeert u over welk soort lift rijmt met uw trap, situatie en budget. Het gros van de dealers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook liften installeren in Landerd.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Landerd.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn een aantal bekende traplift bouwers aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten verzekeren een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren meerdere populaire producenten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Heymer, Triwa, Extrema, Strobbe, Platinum. Betrouwbare verkopers van deze merken zijn o.a. RecentLift, Vegro, Smienk, TipTop, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist kan u helpen met het uitkiezen van de beste huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Landerd in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als ThyssenKrupp en Strobbe beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1000.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Landerd is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Landerd werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis ligt dat tussen de 105 KG & 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie