Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schaijk

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Schaijk kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina leest u bruikbare beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de prijzen, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Landerd.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2400 en €9600, incl. installatie.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteLanderd | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5374
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Schaijk juni 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De prijs wordt bepaald door 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.350.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €6.900 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een meedraaiende stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Schaijk. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.750€1.700 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€5.150 – €9.500€2.800 – €5.9001/2 dag
Twee bochten€6.150 – €10.700€3.800 – €7.100Eén dag
Wenteltrap€7.750 – €12.400€5.200 – €9.000Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Schaijk.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Schaijk is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u eenvoudig 55% op de aankoopprijs. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel fabrikanten kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-schaijk-5374

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Schaijk voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Ook zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.850 inclusief plaatsing. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een draaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Landerd via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Landerd. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent veilig en prettig zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Landerd (https://www.landerd.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een traplift selecteren die voldoet aan uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of wilt u aan de slag met een aanvraag? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 39
 • 5411 EA, Landerd
 • Website: www.landerd.nl
 • E-mailadres: info@landerd.nl
 • Telefoonnummer: 0486458111

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Schaijk lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire liften laten zien en vertelt welk soort lift rijmt met de situatie en het budget. Veel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder treft u leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Schaijk.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Schaijk.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende betrouwbare ontwikkelaars met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers staan bekend om een snelle montage en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende geschikte producenten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Minivator, Strobbe, Extrema, Platinum. Populaire (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn Smienk, TipTop, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van de beste huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Schaijk al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Acorn + RecentLift verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950+.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Schaijk is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Schaijk benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis wisselt dat tussen de 120 KG – 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie