Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Megen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Megen biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. Op deze pagina kunt u aan de slag met waardevolle specificaties wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de kosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Ook kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Oss.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een veilige en prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1600 tot zo’n €8700, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Oss | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5366
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Megen juni 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.250 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een automatische schuifrail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de richtprijs van het installeren van een traplift in Megen. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.850€1.800 – €2.3003,5 uur
1 bocht€4.950 – €8.900€3.450 – €5.700halve dag
Meerdere bochten€5.750 – €10.600€3.550 – €7.7005,5 uur
Wenteltrap€7.650 – €14.400€5.550 – €10.8006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Megen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Megen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u al snel 45% op de nieuwprijs. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Flink wat showrooms hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-megen-5366

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Megen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 inclusief plaatsing. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenverplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oss via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Oss. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent maakt een goede analyse en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Oss (https://www.oss.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt nu een stoellift aanschaffen die in lijn is met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of gelijk aan de slag met een aanvraag? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 2
 • 5341 GM, Oss
 • Website: www.oss.nl
 • E-mail: zorg@oss.nl
 • Telefoonnummer: 140412

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Megen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en adviseert u over welk soort lift matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel staan leveranciers en merken die ook liften installeren in Megen.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Megen.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere geschikte fabrikanten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten verzekeren een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden enkele populaire fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Platinum, Triwa, Minivator. Betrouwbare verkopers van dergelijke merken zijn 123traplift, TipTop, PractiComfort, Smienk, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u helpen bij het kopen van de beste huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan de montage van een traplift in Megen binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Platinum & RecentLift verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Megen is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Megen communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak schommelt dat tussen de 135 KG & 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie