Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Neerlangel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Neerlangel maakt het mogelijk! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u zonder risico en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Via de TrapliftExpert treft u belangrijke details ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Oss.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schommelen tussen €1550 & €10200, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteOss | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5355
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 160

Kosten traplift Neerlangel juli 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: uw trapsituatie en de gewenste opties. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.250 of meer.
 • Extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel vindt u een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Neerlangel. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.950€1.850 – €2.2004 uur
1 bocht€5.150 – €9.000€3.100 – €5.6004,5 uur
Meerdere bochten€5.700 – €11.000€4.150 – €7.8006,5 uur
Spiltrap€7.850 – €12.900€5.450 – €9.2006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Neerlangel.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Neerlangel kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschafwaarde. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Flink wat leveranciers hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-neerlangel-5355

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Neerlangel voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.200 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.950 inclusief installatie. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oss met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Oss. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oss (https://www.oss.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur beslist of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een systeem laten monteren die matcht met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 2
 • 5341 GM, Oss
 • Website: www.oss.nl
 • E-mailadres: zorg@oss.nl
 • Telefoonnummer: 140412

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Neerlangel vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een showroom/dealer bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u een aantal systemen demonstreren en informeert welk merk/model past bij uw situatie. Veel showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel staan merken en winkels die ook liften monteren in Neerlangel.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Neerlangel.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele populaire leveranciers aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten werken met een snelle levertijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn vijf bekende producenten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Platinum, Minivator, Heymer, Triwa. Betrouwbare wederverkopers van de genoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, 123traplift, Smienk, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Neerlangel in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals ThyssenKrupp & TipTop verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Otolift Two.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Neerlangel is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Neerlangel benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen schommelt dat tussen de 100 KG & 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie