Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Berghem

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Berghem vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u zorgeloos en zonder moeite van uw hele huis genieten. Via de TrapliftExpert vindt u belangrijke informatie t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Tevens kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Oss.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De tarieven liggen tussen de €2450 tot zo’n €9700, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteOss | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5351
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Berghem mei 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.350.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.100 of meer.
 • Extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht vindt u de richtprijs van het plaatsen van een traplift in Berghem. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.900€1.850 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.000 – €8.300€3.100 – €6.5004,5 uur
Meerdere bochten€6.250 – €11.800€4.250 – €7.2005,5 uur
Spiltrap€8.550 – €12.100€4.700 – €9.9006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Berghem.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Berghem is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u al snel 35% – 60% op de aankoopprijs. Bovendien is dat een duurzame investering. Flink wat showrooms hebben op dit moment diverse 2de-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-berghem-5351

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Berghem voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Tevens verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 incl. installatie. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een verlichte voetenplank.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oss d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Oss. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Oss (https://www.oss.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als opstapjes of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een lift selecteren die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of snel een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 2
 • 5341 GM, Oss
 • Website: www.oss.nl
 • E-mailadres: zorg@oss.nl
 • Telefoonnummer: 140412

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Berghem lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom in de regio. Een productspecialist kan u een aantal uitvoeringen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model in lijn is met uw woning en budget. De meeste aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder staan de meest populaire aanbieders die ook leveren in Berghem.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Berghem.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn 5 professionele traplift fabrikanten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten staan voor een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere betrouwbare ontwikkelaars Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Minivator, Heymer, Triwa, Platinum. Bekende specialisten van merken als deze zijn 123traplift, RecentLift, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een geschikte huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Berghem in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Triwa of PractiComfort verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 2000.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Berghem is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Berghem benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel wisselt dat tussen de 105 KG en 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke situaties kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie