Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hurwenen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Hurwenen biedt uitkomst! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u veilig en comfortabel gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op de traplift-vergelijker leest u waardevolle gegevens wat betreft trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Maasdriel.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1550 tot maar liefst €9100, incl. installatie.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Maasdriel | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5327
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Hurwenen juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs komt tot stand middels twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.100 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een hoofdsteun zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder voorzien we u van de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Hurwenen. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.650 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.900 – €9.500€3.200 – €6.1005 uur
Meerdere bochten€5.550 – €11.000€4.000 – €7.200Hele dag
Wenteltrap€7.650 – €14.500€4.600 – €9.0006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Hurwenen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hurwenen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u maar zo 45% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer aanbieders hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-hurwenen-5327

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Hurwenen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.100 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.350 incl. plaatsing. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften kosten al snel €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Maasdriel via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Maasdriel. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Maasdriel (https://www.maasdriel.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een systeem kiezen die voldoet aan uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Meer weten of meteen een WMO-melding doen? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 45
 • 5331 CB, Maasdriel
 • Website: www.maasdriel.nl
 • E-mailadres: info@maasdriel.nl
 • Telefoonnummer: 140418

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Hurwenen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming als er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Handig is dan een winkel of showroom in de regio. Een getrainde specialist kan u de populaire liften demonstreren en adviseert u over welk soort lift voldoet aan uw situatie. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Hurwenen.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Hurwenen.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf goede fabrikanten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten garanderen een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren meerdere bekende traplift bouwers Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Platinum, Heymer, Strobbe, Extrema, Minivator. Bekende wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, RecentLift, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist zal u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Hurwenen binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals ThyssenKrupp en Heymer bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 2000.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Hurwenen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Hurwenen hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard valt dit binnen een marge van 100 KG – 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze gevallen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie