Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Delwijnen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Delwijnen maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en comfortabel van uw hele huis genieten. Hieronder leest u praktische details met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Bovendien kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Zaltbommel.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2400 tot maar liefst €8100, incl. plaatsing.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Zaltbommel | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5316
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Vaak gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Delwijnen mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs komt tot stand middels twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard zijn er extra kosten voor upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.150 of nog duurder.
 • Extra opties als een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in folders. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder bieden wij de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Delwijnen. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.900€1.600 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.400 – €8.200€3.450 – €5.5001/2 dag
Meerdere bochten€6.050 – €10.800€4.300 – €7.0005,5 uur
Wenteltrap€7.800 – €12.400€4.900 – €9.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Delwijnen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Delwijnen is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u al snel 55% ten opzichte van een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-delwijnen-5316

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Delwijnen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap start bij €2.200 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 inclusief montage. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en optionele upgrades zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zaltbommel door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Zaltbommel. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Zaltbommel (https://www.zaltbommel.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-26 weken. Hierna sturen ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een systeem kiezen die voldoet aan uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of nu direct aanmelden voor de WMO? In de box hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hogeweg 11
 • 5301 LB, Zaltbommel
 • Website: www.zaltbommel.nl
 • E-mailadres: info@zaltbommel.nl
 • Telefoonnummer: 140418

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Delwijnen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u meerdere uitvoeringen laten zien en adviseert welk model voldoet aan de situatie en het budget. Veel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst vergelijkt u merken en winkels die ook liften plaatsen in Delwijnen.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Delwijnen.

Goede merken
In ons land zijn enkele erkende ontwikkelaars met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken bieden een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 betrouwbare merken We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Extrema, Platinum, Heymer, Triwa. Erkende specialisten van merken als deze zijn TipTop, Smienk, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van een fijne huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Delwijnen binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Triwa en RecentLift bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 55.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Delwijnen is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Delwijnen communiceert een maximale draagkracht in KG. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie