Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwaal

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Nieuwaal maak langer thuiswonen mogelijk! Veel mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u veilig en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. Op deze site kunt u aan de slag met handige adviezen m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Zaltbommel.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een beschermde en plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De tarieven variëren tussen €1750 tot wel €10100, incl. installatie.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteZaltbommel | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5313
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Populaire trapliftOtolift Two

Kosten traplift Nieuwaal april 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs komt tot stand middels 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Vaak komen er additionele kosten bij voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €6.950.
 • Een upgrade zoals een klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze lokkertjes zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Nieuwaal. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.450€1.850 – €2.2004 uur
1 bocht€4.700 – €8.100€2.700 – €5.700halve dag
Meerdere bochten€6.550 – €11.200€3.750 – €7.6006,5 uur
Spiltrap€7.900 – €14.000€5.200 – €10.100Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwaal.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Nieuwaal kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden goed getest en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u maar zo 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkopers kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-nieuwaal-5313

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Nieuwaal voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.550 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 inclusief installatie. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.500. De prijs hangt af van de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zaltbommel via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Zaltbommel. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Zaltbommel (https://www.zaltbommel.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als opstapjes of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-26 weken. Nadien bieden ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een type uitkiezen die rijmt met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer weten of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hogeweg 11
 • 5301 LB, Zaltbommel
 • Website: www.zaltbommel.nl
 • E-mailadres: info@zaltbommel.nl
 • Telefoonnummer: 140418

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Nieuwaal zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u verschillende opties demonstreren en adviseert u over welk type lift past matcht met de situatie en het budget. Veel winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel vindt u winkels en producenten die ook actief zijn in Nieuwaal.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Nieuwaal.

Bekende merken
In ons land zijn 5 goede traplift bouwers actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten staan voor een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit enkele betrouwbare ontwikkelaars De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er ook producten verkocht van Triwa, Platinum, Minivator, Heymer, Strobbe. Grote aanbieders van bovengenoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, TipTop, PractiComfort, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Nieuwaal in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Stannah + Smienk bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Nieuwaal is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Nieuwaal hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In de basis wisselt dat tussen de 105 KG en 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie