Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zuilichem

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Zuilichem maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze webpagina bieden wij waardevolle gegevens over trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de installatiekosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Zaltbommel.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2300 en €8400, incl. plaatsing.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Zaltbommel | Fabrikanten en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5305
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Zuilichem april 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.050 incl. montage.
 • Extra opties als een automatische voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Zuilichem. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.900€1.550 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€5.500 – €9.600€3.450 – €5.1001/2 dag
2 bochten€5.500 – €10.600€4.100 – €7.300Hele dag
Draaiende trap€8.500 – €12.400€5.250 – €10.0006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zuilichem.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Zuilichem is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u zo 40% op de aanschafwaarde. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-zuilichem-5305

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Zuilichem voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Verder onderscheiden we buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.600 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 incl. installatie. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Dit type beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zaltbommel met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Zaltbommel. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Zaltbommel (https://www.zaltbommel.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-26 weken. Vervolgens ontvangt u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een traplift laten monteren die voldoet aan uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of gelijk een WMO-melding doen? In de box hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hogeweg 11
 • 5301 LB, Zaltbommel
 • Website: www.zaltbommel.nl
 • E-mail: info@zaltbommel.nl
 • Telefoonnummer: 140418

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Zuilichem zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming als er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u passende stoelliften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift rijmt met uw woning en budget. Veel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel staan de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Zuilichem.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Zuilichem.

Goede merken
In uw omgeving zijn verschillende professionele fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken focussen zich op een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit verschillende bekende ontwikkelaars Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Extrema, Minivator, Triwa, Strobbe. Populaire adviseurs van deze modellen zijn TipTop, PractiComfort, 123traplift, Smienk, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het kopen van een goede huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan de installatie van een traplift in Zuilichem binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals ThyssenKrupp of Extrema beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 950+.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Zuilichem is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Zuilichem hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG – 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie