Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Esch

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Esch vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Op die manier kan men zonder zorgen en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op deze site bekijkt u belangrijke adviezen inzake trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Haaren.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Risicoloos en op een aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2200 oplopend tot 8000, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHaaren | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5296
WMO Beslissingstermijn8-24 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Esch april 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs komt tot stand middels 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.350 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel treft u een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Esch. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.800€1.600 – €2.250Dagdeel
1 bocht€5.200 – €8.000€2.850 – €6.300Dagdeel
Meerdere bochten€5.850 – €10.600€4.100 – €7.6001 dag
Draaiende trap€8.550 – €13.600€5.450 – €10.900Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Esch.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Esch is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de aanschafwaarde. Bovendien is dat een duurzame investering. De meeste showrooms kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-esch-5296

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Esch voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.500 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.050 inclusief plaatsing. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en optionele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haaren binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Haaren. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Haaren (https://www.haaren.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert analyseert of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan veel hoogteverschil of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-24 weken. Daarna sturen ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U gaat dan een stoellift laten installeren die matcht met uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of direct een aanvraag indienen? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Mgr. Bekkersplein 2
 • 5076 AV, Haaren
 • Website: www.haaren.nl
 • E-mail: gemeente@haaren.nl
 • Telefoonnummer: 0411655990

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Esch vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u passende liften demonstreren en adviseert u over welk merk/model in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Esch.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Esch.

Erkende merken
In uw omgeving zijn meerdere goede ontwikkelaars aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers staan bekend om een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende bekende traplift fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij worden er ook producten verkocht van Platinum, Extrema, Strobbe, Triwa, Minivator. Populaire installateurs van de genoemde merken zijn RecentLift, TipTop, PractiComfort, Smienk, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het aanschaffen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de montage van een traplift in Esch al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals ThyssenKrupp + Heymer hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 160.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Esch is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Esch hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans ligt dat tussen de 135 KG tot 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie