Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gemonde

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Gemonde vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze pagina leest u belangrijke specificaties betreffende trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, technische details, de kosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Daarnaast kan men gelijk en zonder moeite een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Sint-Michielsgestel.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De kosten liggen tussen de €1500 tot wel €9700, inclusief montage.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Sint-Michielsgestel | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5292
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Gemonde april 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: uw trapsituatie en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.300.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550 inclusief installatie.
 • Extra opties als een luxe stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Gemonde. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.850 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.150 – €9.200€2.750 – €5.9001/2 dag
Twee bochten€6.500 – €10.600€3.750 – €7.800Eén dag
Wenteltrap€8.550 – €14.200€4.700 – €10.4006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Gemonde.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Gemonde is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u al snel 60% op de aankoopprijs. Tevens is dat een duurzame investering. Meer en meer showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-gemonde-5292

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Gemonde voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Voorts bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.850 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.250 incl. montage.Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.500. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en aanvullende opties als een vijfpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sint-Michielsgestel via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Sint-Michielsgestel. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Sint-Michielsgestel (https://www.sint-michielsgestel.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een lift selecteren die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer weten of wilt u een WMO-melding doen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Meanderplein 1
 • 5271 GC, Sint-Michielsgestel
 • Website: www.sint-michielsgestel.nl
 • E-mailadres: gemeente@sint-michielsgestel.nl
 • Telefoonnummer: 0735531600

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Gemonde lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u meerdere liften introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder treft u leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Gemonde.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Gemonde.

Goede merken
In Nederland zijn 5 erkende ontwikkelaars actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars staan bekend om een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan diverse professionele ontwikkelaars De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Triwa, Platinum, Extrema, Strobbe. Bekende adviseurs van de genoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, TipTop, Smienk, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist kan u helpen bij het aanschaffen van een goede huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Gemonde binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Handicare + Strobbe hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Handicare 950.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Gemonde is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Gemonde communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel wisselt dat tussen de 135 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is het systeem bestand tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie