Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Cromvoirt

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Cromvoirt verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina kunt u aan de slag met nuttige informatie ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, technische details, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Ook kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Vught.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een beschermde en comfortabele manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten liggen tussen de €2250 en €9600, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteVught | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVught
Postcode5266
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 10

Kosten traplift Cromvoirt april 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs komt tot stand middels twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Tevens worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.500.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.000 of meer.
 • Een upgrade zoals een automatische voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder vindt u een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Cromvoirt. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.750 – €2.2501/2 dag
1 bocht€4.800 – €9.800€2.900 – €5.3004,5 uur
2 bochten€6.350 – €10.100€3.700 – €7.8006,5 uur
Spiltrap€8.200 – €12.300€4.750 – €10.900Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Cromvoirt.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Cromvoirt kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden grondig getest en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u maar zo 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Meer en meer leveranciers kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-cromvoirt-5266

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Cromvoirt voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Voorts zijn er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 incl. installatie. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vught binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Vught. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Vught (https://www.vught.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Vervolgens sturen ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een systeem laten installeren die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer informatie of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Secretaris van Rooijstraat 1
 • 5261 EP, Vught
 • Website: www.vught.nl
 • E-mail: wegwijs@vught.nl
 • Telefoonnummer: 0736580680

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Cromvoirt vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u verschillende uitvoeringen tonen en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering rijmt met uw budget en situatie. Veel verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Cromvoirt.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Cromvoirt.

Erkende merken
In uw omgeving zijn diverse professionele fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten werken met een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren een aantal erkende traplift fabrikanten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Minivator, Heymer, Platinum, Triwa. Bekende (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het vinden van een goede huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Cromvoirt binnen één tot twee weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Otolift & Strobbe hanteren een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Flow.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Cromvoirt is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Cromvoirt hanteert een maximale draagkracht in KG. Doorgaans fluctueert dat tussen de 125 KG tot 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie