Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heesbeen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Heesbeen kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Op deze website kunt u aan de slag met waardevolle beschrijvingen wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Uiteraard kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Heusden.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €1800 en €8900, inclusief installatie.
 • Soms krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHeusden | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Heesbeen februari 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De prijs komt tot stand middels 2 aspecten: uw trapsituatie en de gewenste opties. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.350 incl. montage.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Heesbeen. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.800€1.600 – €2.1004,5 uur
1 bocht€5.000 – €8.300€3.000 – €6.0004,5 uur
Meerdere bochten€6.000 – €11.800€4.000 – €8.0001 dag
Spiltrap€7.650 – €14.500€5.350 – €10.4006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Heesbeen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Heesbeen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden goed getest en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Veel verkopers bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-heesbeen-5256

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Heesbeen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Voorts onderscheiden we systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200 incl. montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 incl. installatie. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heusden via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Heusden. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Heusden (https://www.heusden.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent onderzoekt of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment krijgt u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een stoellift uitkiezen dat past bij uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of meteen aan de slag met een aanvraag? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadshuisplein 16
 • 5151 JH, Heusden
 • Website: www.heusden.nl
 • E-mail: info@heusden.nl
 • Telefoonnummer: 0735131789

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Heesbeen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de buurt. Een getrainde specialist kan u passende mogelijkheden tonen en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Heesbeen.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Heesbeen.

Erkende merken
In uw regio zijn diverse geschikte traplift fabrikanten aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten waarborgen een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn diverse grote ontwikkelaars Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, Smienk, Vegro, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist kan u helpen met het uitkiezen van een prettige huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Heesbeen in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Otolift + TipTop hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Otolift Two.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Heesbeen is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Heesbeen benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG en 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie