Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vlijmen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Vlijmen maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Hieronder bieden wij belangrijke adviezen ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en vrijblijvend een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Heusden.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder risico en op een plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €1650 tot wel €8000, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Tarieven traplift mei 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHeusden | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5251
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Vlijmen mei 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs is afhankelijk van twee factoren: het type trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.950.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €6.950 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel bieden wij indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Vlijmen. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.750€1.600 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€4.500 – €8.200€3.500 – €6.700Dagdeel
Twee bochten€5.850 – €10.400€4.200 – €7.700Hele dag
Wenteltrap€8.200 – €12.500€5.500 – €10.3006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Vlijmen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Vlijmen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u maar zo 50% op de nieuwprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. Het gros van de aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-vlijmen-5251

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Vlijmen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 inclusief installatie. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.750. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende zaak die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.400.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heusden via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Heusden. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Heusden (https://www.heusden.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat na of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. opstapjes of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend krijgt u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een systeem laten installeren die matcht met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadshuisplein 16
 • 5151 JH, Heusden
 • Website: www.heusden.nl
 • E-mail: info@heusden.nl
 • Telefoonnummer: 0735131789

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Vlijmen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u een aantal uitvoeringen introduceren en geeft aan welke uitvoering rijmt met uw woning en budget. De meeste aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In deze tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Vlijmen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Vlijmen.

Bekende merken
In uw omgeving zijn 5 bekende traplift fabrikanten aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken garanderen een snelle montage en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren verschillende professionele ontwikkelaars Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij worden er ook producten verkocht van Heymer, Minivator, Triwa, Platinum, Strobbe. Betrouwbare specialisten van deze merken zijn o.a. PractiComfort, RecentLift, Smienk, Vegro, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist helpt u graag bij het uitkiezen van een fijne huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Vlijmen binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Platinum + PractiComfort beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Sadler.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Vlijmen is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Vlijmen benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans schommelt dat tussen de 100 KG en 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie