Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Waspik

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Waspik vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u weer zelf en comfortabel van uw hele huis genieten. Via de TrapliftExpert bieden wij belangrijke beschrijvingen m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, technische details, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Bovendien kunt u online een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Waalwijk.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2200 tot maar liefst €10200, incl. montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWaalwijk | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Postcode5165
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Waspik juli 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs is afhankelijk van twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.000 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de begrote kosten van het monteren van een traplift in Waspik. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.900€1.600 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€4.650 – €9.300€3.350 – €6.5001/2 dag
2 bochten€6.550 – €11.000€3.750 – €7.8005,5 uur
Draaiende trap€8.450 – €12.000€5.200 – €9.600Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Waspik.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Waspik is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aankoopprijs. Bovendien is dat een duurzame investering. De meeste showrooms kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-waspik-5165

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste modellen hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Waspik voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.550 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.900 incl. plaatsing. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een opklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waalwijk via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Waalwijk. Mensen met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren comfortabel zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Waalwijk (https://www.waalwijk.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment ontvangt u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een stoellift laten installeren die in lijn is met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of snel een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Taxandriaweg 6
 • 5141 PA, Waalwijk
 • Website: www.waalwijk.nl
 • E-mail: zorgloket@waalwijk.nl
 • Telefoonnummer: 0416683456

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Waspik bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt in de buurt. Een erkende adviseur kan u passende opties demonstreren en informeert u over welk systeem matcht met uw budget en situatie. Veel showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht vindt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Waspik.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Waspik.

Bekende merken
In Nederland zijn enkele geschikte merken aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars waarborgen een korte installatietijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit 5 betrouwbare merken Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Heymer, Minivator, Platinum, Strobbe. Grote (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. 123traplift, Smienk, RecentLift, Vegro, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan de montage van een traplift in Waspik binnen een paar weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als ThyssenKrupp of Smienk hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 950+.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Waspik is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Waspik werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de basis ligt dat tussen de 105 KG & 145 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie