Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Waalwijk

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Waalwijk verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Hieronder treft u bruikbare gegevens wat betreft trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, de unieke werking, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u online een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Waalwijk.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2200 tot zo’n €9800, inclusief montage.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift april 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWaalwijk | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Postcode5143
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Waalwijk april 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs hangt af van twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een klaprail. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.800.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.550 of meer.
 • Extra opties zoals een draaifunctie worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel treft u een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Waalwijk. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.600 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€5.000 – €9.500€2.700 – €6.200Dagdeel
Meerdere bochten€5.600 – €10.200€3.850 – €7.8006,5 uur
Wenteltrap€8.050 – €13.900€5.100 – €10.700Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Waalwijk.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Waalwijk is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 40% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Veel merken kunnen u ook helpen aan 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-waalwijk-5143

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Waalwijk voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.600 incl. montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 inclusief plaatsing. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eendraaifunctie.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waalwijk binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Waalwijk. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Waalwijk (https://www.waalwijk.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend ontvangt u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een model aanschaffen dat past bij uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of nu direct aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Taxandriaweg 6
 • 5141 PA, Waalwijk
 • Website: www.waalwijk.nl
 • E-mailadres: zorgloket@waalwijk.nl
 • Telefoonnummer: 0416683456

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Waalwijk vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende systemen laten zien en geeft aan welk systeem rijmt met uw woning en budget. Een groot deel van de winkeliers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook liften plaatsen in Waalwijk.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Waalwijk.

Erkende merken
In uw regio zijn vijf bekende ontwikkelaars aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers beloven een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden 5 populaire fabrikanten Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Triwa, Platinum, Minivator, Heymer. Grote montagepartners van dergelijke merken zijn Smienk, RecentLift, 123traplift, TipTop, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een passende huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Waalwijk binnen een paar weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Triwa + Heymer hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Sadler.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Waalwijk is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Waalwijk werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal schommelt dat tussen de 125 KG – 165 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie