Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gilze en Rijen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Gilze en Rijen verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u veilig en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze website kunt u aan de slag met bruikbare details met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, hoe het werkt, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Daarnaast kunt u gratis en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Gilze en Rijen.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een beschermde en comfortabele manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De kosten schommelen tussen €2100 en €8500, inclusief montage.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteGilze en Rijen | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5121
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Gilze en Rijen juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs komt tot stand middels twee factoren: het type trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.250.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.900 of meer.
 • Opties zoals een automatische voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder voorzien we u van de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Gilze en Rijen. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.750 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€4.600 – €8.300€3.350 – €6.1005 uur
2 bochten€5.850 – €11.900€3.900 – €7.600Hele dag
Spiltrap€8.400 – €13.600€4.850 – €9.800Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Gilze en Rijen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Gilze en Rijen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u al snel 55% op de nieuwprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer aanbieders hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-gilze-en-rijen-5121

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Gilze en Rijen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.500 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.900 inclusief plaatsing. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een draaifunctie.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gilze en Rijen met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Gilze en Rijen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en veilig en prettig in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Gilze en Rijen (https://www.gilzerijen.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Aansluitend ontvangt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een systeem selecteren die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of direct aanmelden voor de WMO? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 5121 JX, Gilze en Rijen
 • Website: www.gilzerijen.nl
 • E-mailadres: info@gilzerijen.nl
 • Telefoonnummer: 140161

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Gilze en Rijen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte uitvoeringen laten zien en adviseert u over welk merk/model aansluit op de situatie en het budget. Veel winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder bekijkt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Gilze en Rijen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Gilze en Rijen.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse erkende traplift fabrikanten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten hanteren een snelle levering en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 geschikte producenten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Extrema, Platinum, Heymer, Minivator. Populaire specialisten van dergelijke merken zijn 123traplift, TipTop, PractiComfort, Smienk, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een passende huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de installatie van een traplift in Gilze en Rijen binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als ThyssenKrupp of Smienk bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1000.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Gilze en Rijen is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Gilze en Rijen hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak valt dit binnen een marge van 125 KG en 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze situaties bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie