Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gilze

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Gilze kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u risicoloos en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Hieronder leest u nuttige specificaties betreffende trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Uiteraard kunt u online en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Gilze en Rijen.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een veilige en plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €1700 & €8300, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Gilze en Rijen | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5126
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Veel geplaatste liftOtolift Two

Kosten traplift Gilze mei 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.100 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder vindt u een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Gilze. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.600 – €2.2501/2 dag
1 bocht€5.250 – €8.900€2.700 – €5.800Dagdeel
2 bochten€6.050 – €11.400€4.500 – €7.3006 uur
Spiltrap€8.150 – €14.500€4.750 – €9.9006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Gilze.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Gilze kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u al snel 40% op de nieuwprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat aanbieders hebben op dit moment diverse tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-gilze-5126

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste merken hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Gilze voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Tevens zijn er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.500 incl. plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gilze en Rijen door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Gilze en Rijen. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent comfortabel van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Gilze en Rijen (https://www.gilzerijen.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur beslist of de traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-13 weken. Nadien verstrekken ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een model kopen die rijmt met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct aanmelden voor de WMO? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 5121 JX, Gilze en Rijen
 • Website: www.gilzerijen.nl
 • E-mail: info@gilzerijen.nl
 • Telefoonnummer: 140161

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Gilze subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u verschillende opties laten zien en informeert welk model voldoet aan uw wensen en budget. Veel dealers hebben een divers aanbod. In het schema hieronder bekijkt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Gilze.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Gilze.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 geschikte traplift bouwers met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers verzekeren een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftInnovatief en compact design
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden vijf erkende producenten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Heymer, Triwa, Platinum, Minivator. Populaire dealers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, Vegro, 123traplift, TipTop, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een prettige huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de montage van een traplift in Gilze in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Handicare of Extrema verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Homeglide.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Gilze is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Gilze hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG & 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze gevallen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie