Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Molenschot

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Molenschot verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u risicoloos en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze website vindt u handige specificaties met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, technische details, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Bovendien kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Gilze en Rijen.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De prijzen variëren tussen €2000 tot wel €10000, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteGilze en Rijen | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5124
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Molenschot juni 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.550 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een 4-puntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Molenschot. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.550 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.500 – €9.000€3.100 – €6.0001/2 dag
Twee bochten€6.500 – €11.200€4.300 – €8.0006 uur
Draaiende trap€8.350 – €14.400€5.000 – €10.4006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Molenschot.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Molenschot kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u eenvoudig 40% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast is dat een duurzame investering. Het gros van de aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-molenschot-5124

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Molenschot voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens verkoopt men systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.050 inclusief montage. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gilze en Rijen binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Gilze en Rijen. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Gilze en Rijen (https://www.gilzerijen.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert bekijkt of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Vervolgens geven ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type kopen die matcht met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of nu direct een aanvraag indienen? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 5121 JX, Gilze en Rijen
 • Website: www.gilzerijen.nl
 • E-mailadres: info@gilzerijen.nl
 • Telefoonnummer: 140161

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Molenschot lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of diverse trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere stoelliften laten zien en adviseert u over welk soort lift aansluit op uw woning en budget. Veel winkeliers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel staan de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Molenschot.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Molenschot.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn enkele professionele fabrikanten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten staan in voor een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren 5 goede traplift fabrikanten Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Extrema, Triwa, Platinum, Heymer. Betrouwbare dealers van deze modellen zijn Vegro, RecentLift, Smienk, TipTop, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de installatie van een traplift in Molenschot binnen één tot twee weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Minivator en Strobbe verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als de Otolift Air.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Molenschot is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Molenschot communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG & 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie