Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hulsel

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Hulsel maakt het mogelijk! Veel ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kan men zonder zorgen en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u handige details m.b.t. trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, technische details, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Ook kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Reusel-De Mierden.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder risico en op een aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De tarieven variëren tussen €2550 tot zo’n €9300, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteReusel-De Mierden | Merken en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5096
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Hulsel juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs is afhankelijk van twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Bovendien komen er additionele kosten bij voor upgrades als een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €6.900 of meer.
 • Opties zoals een vierpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder verschaffen we de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Hulsel. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.850 – €2.1503,5 uur
1 bocht€4.950 – €9.400€3.450 – €5.7001/2 dag
Meerdere bochten€5.650 – €10.900€3.550 – €7.2005,5 uur
Wenteltrap€7.950 – €14.200€5.350 – €10.1006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Hulsel.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hulsel is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u zo 45% vergeleken met een nieuw model. Tevens is recycling goed voor het milieu. De meeste merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-hulsel-5096

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Hulsel voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 incl. montage.Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte firma die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Reusel-De Mierden binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Reusel-De Mierden. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Reusel-De Mierden (https://www.reuseldemierden.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-13 weken. Nadien krijgt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een lift uitzoeken die rijmt met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer informatie of meteen aanmelden voor de WMO? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkplein 3
 • 5541 KB, Reusel-De Mierden
 • Website: www.reuseldemierden.nl
 • E-mailadres: vanatotz@reuseldemierden.nl
 • Telefoonnummer: 0497582100

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Hulsel subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een productspecialist kan u passende opties demonstreren en informeert u over welk systeem voldoet aan uw situatie. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel vindt u merken en winkels die ook liften plaatsen in Hulsel.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Hulsel.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 erkende merken operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten werken met een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit enkele professionele traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Minivator, Heymer, Strobbe, Platinum. Bekende dealers van deze merken zijn o.a. 123traplift, RecentLift, Vegro, Smienk, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de installatie van een traplift in Hulsel in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Otolift & Heymer bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Stannah Sadler.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Hulsel is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Hulsel werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG & 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie