Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hooge Mierde

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Hooge Mierde maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zonder risico en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Hieronder bieden wij handige informatie betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, de unieke werking, de (montage)kosten, de WMO en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Reusel-De Mierden.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2000 tot maar liefst €8700, incl. installatie.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteReusel-De Mierden | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5095
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Hooge Mierde april 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs hangt af van twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.700 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel treft u een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Hooge Mierde. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.950€1.850 – €2.1504 uur
Eén bocht€5.250 – €9.800€2.800 – €6.0001/2 dag
2 bochten€5.500 – €10.300€4.300 – €7.4006 uur
Draaiende trap€7.800 – €14.100€5.300 – €10.5006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hooge Mierde.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hooge Mierde is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de nieuwprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-hooge-mierde-5095

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle producten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Hooge Mierde voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Voorts onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.500 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.050 incl. plaatsing. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Reusel-De Mierden d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Reusel-De Mierden. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Reusel-De Mierden (https://www.reuseldemierden.nl).
 2. De consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent verkent of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-13 weken. Vanaf dat moment sturen ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een type uitkiezen die in lijn is met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of snel beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkplein 3
 • 5541 KB, Reusel-De Mierden
 • Website: www.reuseldemierden.nl
 • E-mail: vanatotz@reuseldemierden.nl
 • Telefoonnummer: 0497582100

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Hooge Mierde lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer in de omgeving. Een professionele adviseur kan u passende liften laten zien en informeert welk model in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel bekijkt u merken en winkels die ook leveren in Hooge Mierde.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Hooge Mierde.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere erkende producenten met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers bieden een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden diverse populaire producenten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Heymer, Platinum, Extrema, Minivator. Gerenommeerde installateurs van deze merken zijn o.a. TipTop, Smienk, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het vinden van de beste huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan de installatie van een traplift in Hooge Mierde al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals ThyssenKrupp & Extrema verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Parallel.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Hooge Mierde is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Hooge Mierde benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken ligt dat tussen de 135 KG – 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie