Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Esbeek

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Esbeek vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u weer zelf en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Onderstaand leest u waardevolle adviezen ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hilvarenbeek.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1950 tot zo’n €10200, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHilvarenbeek | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5085
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 160

Kosten traplift Esbeek juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.150 of meer.
 • Opties zoals een luxere stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Esbeek. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.800 – €2.1004,5 uur
1 bocht€5.200 – €9.800€2.550 – €6.8005 uur
Twee bochten€6.150 – €10.800€3.800 – €7.000Hele dag
Wenteltrap€7.800 – €14.500€5.550 – €10.8006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Esbeek.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Esbeek kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u maar zo 40% op de aanschaf van uw traplift. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer fabrikanten hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-esbeek-5085

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Esbeek voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 incl. montage.De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn te koop v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hilvarenbeek door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Hilvarenbeek. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn comfortabel in uw huis te wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Hilvarenbeek (https://www.hilvarenbeek.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door hoogteverschillen of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien bieden ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een model uitzoeken die voldoet aan uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Meer informatie of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vrijthof 10
 • 5081 CA, Hilvarenbeek
 • Website: www.hilvarenbeek.nl
 • E-mailadres: wmoenjeugd@hilvarenbeek.nl
 • Telefoonnummer: 0135058300

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Esbeek lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of verschillende trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de regio. Een betrouwbare expert kan u passende mogelijkheden demonstreren en adviseert u over welk soort lift voldoet aan uw budget en situatie. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder staan merken en winkels die ook liften installeren in Esbeek.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Esbeek.

Erkende merken
In Nederland zijn een aantal erkende ontwikkelaars actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten verzekeren een snelle levering en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit 5 betrouwbare traplift bouwers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Platinum, Triwa, Heymer. Bekende dealers van deze merken zijn o.a. PractiComfort, RecentLift, Smienk, 123traplift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het kopen van een passende huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Esbeek binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Triwa & Strobbe verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 2000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Esbeek is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Esbeek hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen schommelt dat tussen de 135 KG & 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie