Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Biest-Houtakker

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Biest-Houtakker maakt het mogelijk! Veel senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op de traplift-vergelijker bieden wij praktische specificaties omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Tevens kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Hilvarenbeek.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven variëren tussen €1550 oplopend tot 8400, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHilvarenbeek | Merken en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5084
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 80

Kosten traplift Biest-Houtakker juni 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.200 of meer.
 • Extra opties als een driepuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Biest-Houtakker. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.950€1.750 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€4.900 – €9.700€3.150 – €6.200halve dag
2 bochten€5.700 – €11.700€4.500 – €7.1005,5 uur
Draaiende trap€8.100 – €14.000€4.900 – €9.6006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Biest-Houtakker.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Biest-Houtakker kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u zo 50% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. De meeste merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-biest-houtakker-5084

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Biest-Houtakker voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.100 incl. plaatsing. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hilvarenbeek door de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Hilvarenbeek. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert maakt een afspraak en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en veilig en prettig in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hilvarenbeek (https://www.hilvarenbeek.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist verkent of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna bieden ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een stoellift selecteren die aansluit op uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of meteen aan de slag met een aanvraag? Onderstaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vrijthof 10
 • 5081 CA, Hilvarenbeek
 • Website: www.hilvarenbeek.nl
 • E-mail: wmoenjeugd@hilvarenbeek.nl
 • Telefoonnummer: 0135058300

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Biest-Houtakker lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u verschillende modellen demonstreren en informeert welk model voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel staan fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Biest-Houtakker.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Biest-Houtakker.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn enkele erkende fabrikanten actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers waarborgen een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden vijf betrouwbare producenten Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Triwa, Heymer, Platinum, Extrema. Grote aanbieders van de genoemde merken zijn Vegro, TipTop, 123traplift, RecentLift, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur zal u helpen bij het vinden van een passende huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de installatie van een traplift in Biest-Houtakker binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Platinum & RecentLift hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Parallel.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Biest-Houtakker is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Biest-Houtakker hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak wisselt dat tussen de 135 KG en 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie