Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Udenhout

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Udenhout verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zelfstandig en comfortabel gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via de TrapliftExpert leest u uitgebreide tips ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Ook kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Tilburg.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder risico en op een aangename manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2050 tot zo’n €8200, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Tilburg | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
Postcode5071
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftTriwa TR 60

Kosten traplift Udenhout april 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.550.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.600 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Udenhout. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.900€1.600 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€4.650 – €9.700€2.750 – €6.7001/2 dag
Meerdere bochten€6.050 – €11.900€4.450 – €8.0006 uur
Spiltrap€8.400 – €12.300€4.700 – €10.6005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Udenhout.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Udenhout is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Ook is recycling goed voor het milieu. De meeste verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-udenhout-5071

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel producten hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Udenhout voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts zijn er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.850 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.750 incl. montage.De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en overige opties zoals eendraaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tilburg via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Tilburg. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Tilburg (https://www.tilburg.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Nadien sturen ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een model laten installeren die aansluit op uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of gelijk hulp aanvragen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 128
 • 5038 TC, Tilburg
 • Website: www.tilburg.nl
 • E-mail: loketz@tilburg.nl
 • Telefoonnummer: 14013

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Udenhout subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een winkel/showroom in de omgeving. Een erkende adviseur kan u de populaire systemen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem past bij de situatie en het budget. Veel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder treft u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Udenhout.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Udenhout.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn meerdere goede traplift bouwers operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken garanderen een vlotte levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren verschillende professionele traplift bouwers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Triwa, Extrema, Heymer, Platinum. Erkende adviseurs van deze merken zijn o.a. TipTop, Vegro, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal de montage van een traplift in Udenhout binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Minivator + RecentLift verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Starla.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Udenhout is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Udenhout hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak wisselt dat tussen de 130 KG & 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort huizen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie