Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Berkel-Enschot

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Berkel-Enschot maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u weer zelf en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina treft u nuttige details m.b.t. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, hoe de producten werken, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Daarbovenop kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Tilburg.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1900 tot maar liefst €10100, inclusief installatie.
 • Soms heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteTilburg | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
Postcode5057
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950+

Kosten traplift Berkel-Enschot april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt bepaald door twee factoren: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.100 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een noodbatterij zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Berkel-Enschot. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.850€1.850 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€5.100 – €8.100€2.600 – €5.1001/2 dag
Meerdere bochten€5.700 – €10.900€3.850 – €7.9005,5 uur
Wenteltrap€7.550 – €12.700€4.950 – €9.800Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Berkel-Enschot.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Berkel-Enschot is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u tot wel 60% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. De meeste showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-berkel-enschot-5057

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel types hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Berkel-Enschot voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Ook kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 incl. montage.Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tilburg binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Tilburg. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Tilburg (https://www.tilburg.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na deze termijn ontvangt u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model laten monteren die voldoet aan uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u hulp aanvragen? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 128
 • 5038 TC, Tilburg
 • Website: www.tilburg.nl
 • E-mail: loketz@tilburg.nl
 • Telefoonnummer: 14013

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Berkel-Enschot zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende uitvoeringen laten zien en adviseert welk soort lift aansluit op de situatie en het budget. Veel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Berkel-Enschot.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Berkel-Enschot.

Professionele merken
In uw regio zijn meerdere professionele merken aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken beloven een snelle levertijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In het schema hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan 5 erkende merken De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Minivator, Extrema, Platinum, Heymer. Betrouwbare wederverkopers van dergelijke merken zijn Smienk, RecentLift, PractiComfort, Vegro, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van een passende huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Berkel-Enschot binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Stannah & 123 traplift beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Berkel-Enschot is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Berkel-Enschot verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak valt dit binnen een marge van 135 KG en 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie