Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Made

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Made verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u op een veilige manier en comfortabel gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina bekijkt u nuttige details met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Uiteraard kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Drimmelen.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2350 oplopend tot 10200, incl. installatie.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteDrimmelen | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4921
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Made april 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.650.
 • Eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel bekijkt u indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Made. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.450€1.550 – €2.300Dagdeel
Eén bocht€4.700 – €8.800€2.700 – €5.400halve dag
2 bochten€6.250 – €10.500€3.700 – €7.300Eén dag
Draaiende trap€8.450 – €13.000€4.650 – €10.700Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Made.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Made is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u al snel 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer fabrikanten hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-made-4921

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Made voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Ook onderscheiden we systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.550 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.950 inclusief montage. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een draaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Drimmelen via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Drimmelen. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Drimmelen (https://www.drimmelen.nl).
 2. De consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna bieden ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model uitzoeken die aansluit op uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Meer informatie of snel een WMO-melding doen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Park 1
 • 4921 BV, Drimmelen
 • Website: www.drimmelen.nl
 • E-mailadres: gemeente@drimmelen.nl
 • Telefoonnummer: 140162

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Made onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u de populaire opties laten zien en adviseert welk merk/model past bij uw wensen, eisen en budget. Het gros van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel staan fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Made.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Made.

Populaire merken
In ons land zijn enkele geschikte ontwikkelaars actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers staan voor een snelle levertijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden meerdere bekende ontwikkelaars Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Heymer, Platinum, Minivator, Triwa. Grote specialisten van dergelijke merken zijn Vegro, TipTop, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het vinden van een fijne huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Made binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als ThyssenKrupp & Smienk verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 2000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Made is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Made benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel valt dit binnen een marge van 110 KG & 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie